your usual ARCHnemesis

RSS

archistudent:

I think this is applicable to us too. Strive on, folks! Go back to what is pure; whether it be lego or your favourite place or even just drawing. And there’s nothing wrong with taking time out for introspection. Allons-y!

unicornempire:

aconnormanning:

"So many of us choose our path out of fear disguised as practicality"

Actual idol

This is great advice, and a great inspiration.

(Source: embraceyourboing)

archatlas:

ehoeho

(Source: thekhooll)

You don’t know if a building is any good until you walk inside it.

- Philip Johnson

estebanwaseaten:

moyaofthemist:

ilovecharts:

The total area of solar panels it would take to power the world, Europe, and Germany



"In just six hours, the world’s deserts receive more energy from the sun than humankind consumes in a year. (x)

estebanwaseaten:

moyaofthemist:

ilovecharts:

The total area of solar panels it would take to power the world, Europe, and Germany

"In just six hours, the world’s deserts receive more energy from the sun than humankind consumes in a year. (x)

thisbigcity:

landscarch:

Wow, is this oldschool or the future?

Wuppertaler Schwebebahn, Germany

Good question!

(yes this is real)

archimess:

backyard concrete and corten paradise…

hilgard garden terrrace by barensfeld architecure [(www.designboom.com)]

(Source: throughjo)

nexttoparchitects:

by sf_riggs

nexttoparchitects:

by sf_riggs

Sep 9

archatlas:

Long Museum (West Bund) Atelier Deshaus

"The new design adopts the cantilever structure featuring “vault-umbrella” with independent walls while the shear walls with free layout are embedded into the original basement so as to be concreted with the original framework structure. With the shear walls, the first underground floor of the original parking has been transformed to an exhibition space with the overground space highlighting multiple orientations because of the relative connection of the “vault-umbrella” at different directions; besides, the electrical & mechanical system has been integrated in the “vault-umbrella” structure. As to the overground space covered by the “vault-umbrella”, the walls and the ceiling feature as-cast-finish concrete surface so that their geometrical dividing line seems faint. Such structure cannot only shield the human body in conformation but visually echoes with the Coal-Hopper-Unloading-Bridge at the wharf. Moreover, the building’s internal space can also represent a kind of primordial and tameless charm while the spatial dimension, large or small, and the as-cast-finish concrete surface with the seam among moulding boards and the bolt holes bring a sense of reality as well. The directness and simplicity resulting from this “literal” structure, material and space plus the sense of force or lightness because of large-scale overhanging style enables the overall building’s continuation of the industrial property of the original site, not only in time but in space."

Sep 9
Woodworker Creates Detailed Stop-Motion Films of his Process

Woodworker Creates Detailed Stop-Motion Films of his Process